Nyomozóirodát robbantottak Pakisztánban

Vágólapra másolva!
Legalább 24 ember meghalt két robbanásban a pakisztáni Lahore-ban. Az egyik detonáció egy rendőrségi irodában történt, az épület nagy része leomlott, tűz ütött ki. Az áldozatok száma még nőhet.
Vágólapra másolva!

Legalább 24 ember meghalt amikor két robbanást történt a pakisztáni Lahore-ban. Az áldozatok többsége egy rendőrségi épületben tartózkodott, itt több mint 20 ember halt meg, de a halottak száma várhatóan nőni fog. Az irodaházban ugyanis 200-300 ember dolgozott. Legalább 150 ember megsérült.

Volt egy másik robbantás is egy jómódúak lakta lakónegyedben. Itt két gyerek vesztette életét.

A rendőrségi épület - a pakisztáni Szövetségi Nyomozó Ügynökség (FIA) székháza - komoly károkat szenvedett. A robbanás után tűzvész tört ki. A FIA szerint a bombát az épületben, az egyik lift közelében helyezte el valaki, de lehet, hogy önmgyilkos merénylő volt. A második robbantást is öngyilkos merénylők követték el: egy teherautót röpítettek levegőbe.

A pakisztáni Punjab tartomány fővárosát ez év elejéig elkerülték a nagyobb merényletek. Idén januárban azonban volt egy 19 halottal járó öngyilkos robbantás, majd a múlt héten négy ember halt meg egy tengerészeti kollégiumban elkövetett robbantásban - írja a BBC News.