43 halott egy kínai diszkótűzben

Vágólapra másolva!
Legalább 43 embert meghalt, 88 pedig megsérült, amikor tűz ütött ki egy éjszakai klubban Kína délkeleti részén. A rendőrség szerint a tüzet a műsorban felhasznált tűzijáték okozta.
Vágólapra másolva!

Legalább 43 ember meghalt szombat éjjel Kína délkeleti részén fekvő Shenzhen városban egy éjszakai klubban keletkezett tűzben - jelentette az Új Kína hírügynökség. További 88 ember pedig megsérült a tűzesetben.

A rendőrség szerint a tüzet a műsorban felhasznált tűzijáték okozta. A diszkóban közel 900-an nézték a műsort, amikor felcsaptak a lángok. A tűz kitörését követő lökdösődésben sokan megsérültek. A sérültek közül 51-en vannak kórházban, az állapotuk stabil.

A kínai bárokban, színházakban és más nyilvános helyeken gyakoriak a tűzesetek annak ellenére, hogy a kormány a biztonság növelését sürgeti. Sok baleset a biztonsági előírások be nem tartásának a következménye, így sok helyen nincs tűzoltó készülék vagy vészkijárat.

2000-ben 311-en haltak meg a közép-kínai Lojang városban kitört diszkótűzben. Októberben egy Fucsian tartománybeli üzemben kitört tűznek 37 halálos áldozata volt.