Már 6244 fertőzöttje van a kínai tápszernek

Vágólapra másolva!
Már három csecsemő halt meg Kínában az ipari alapanyaggal szennyezett tápszer miatt. A tápszertől összesen 6244 gyerek betegedett meg. Eddig 22 gyártóról derült ki, hogy a magasabb fehérjetartalom érdekében szennyezőanyagot kevert az élelmiszerbe.
Vágólapra másolva!

A harmadik csecsemő halt meg Kínában a melaminnal - egy műanyagok előállításához használt ipari alapanyaggal - szennyezett tápszertől - írta Chen Zhu egészségügyi miniszter bejelentésére hivatkozva a BBC. A harmadik haláleset az ország keleti részén fekvő Zhejiang tartományban történt.

A szennyezett tápszertől eddig összesen 6244 gyerek betegedett meg, közülük 158 súlyos veseelégtelenségben szenved. A miniszter bejelentette, hogy a szülők forródróton kérhetnek segítséget, és az érintett gyermekek ingyenes orvosi ellátást kapnak.

A hatósági vizsgálatok azt derítették ki, hogy 109 tápszergyártó cég közül 22 adott hozzá melamint termékeihez a magasabb fehérjetartalom érdekében. Az eset miatt őrizetbe vettek négy tisztségviselőt Hebei tartomány székhelyén, Shijiazhuangban, ahol a botrányba elsőként belekeveredett Sanlu Group vállalat működik.

A BBC arra figyelmeztet, hogy a botrány megrendítheti az élelmiszerbiztonságba vetett hitet Kínában.