Bush is felsorakozott McCain mögé

Vágólapra másolva!
George Bush elnök is támogatásáról biztosította John McCain szenátort, aki a republikánusok jelöltje az idei amerikai elnökválasztáson. McCaint ez segítheti a konzervatív bázis megnyerésében.
Vágólapra másolva!

"John rendkívüli bátorságról, jellemerőről és kitartásról tett tanúbizonyságot, mire idáig jutott, éppen ilyennek kell lennie egy elnöknek" - mondta szerdán George Bush elnök a Fehér Ház rózsakertjében, ahol bejelentette, támogatja John McCain szenátor elnökjelöltségét.

McCain már az egy nappal korábbi amerikai előválasztásokon bebiztosította jelöltségét, miután elegendő küldöttet állított maga mögé. Bush támogatása mégis fontos lehet számára, ugyanis a republikánus párt konzervatív magja túl liberálisnak tartja a szenátort, míg az elnök továbbra is népszerű körükben.

Bár Bush és McCain csupa jót mondott egymásról a szerdai bejelentéskor, nem volt mindig ilyen idilli a viszony. 2000-ben egymás ellen küzdöttek az előválasztásokon az elnökjelöltség megszerzéséért, és akkor McCain alulmaradt Bush-sal szemben.

McCain a jelöltség megszerzésével kényelmes pozícióba került. Ő már a tényleges elnökválasztási kampányra tud koncentrálni és kihasználhatja, hogy a demokratáknál még mindig zajlik a belső harc, továbbra sem dőlt el, hogy Barack Obama vagy Hillary Clinton lesz-e a párt jelöltje az elnökválasztáson.