Szökésben a Tetra Pak birodalom örököse

Vágólapra másolva!
Az ablakon át szökött meg a rendőrség elől a svéd Tetra Pak vállalatbirodalom Londonban élő örököse, a milliárdos Hans Kristian Rausing, akit cserbenhagyásos autóbalesettel kapcsolatban keresnek a brit hatóságok.
Vágólapra másolva!

A rendőrség vasárnap este jelent meg Rausing villájánál a brit főváros Chelsea negyedében, miután lakossági bejelentést kaptak arról, hogy a férfi Audija összeütközött egy másik járművel a nyugat-londoni Chiswickben, ám a baleset után nem állt meg, hanem azonnal elhajtott a helyszínről.

A rendőrök erővel behatoltak Rausing lakásába, de a férfit nem találták otthon, és azóta sem bukkantak a nyomára. Egyes brit médiaértesülések szerint Rausing a szobaablakon keresztül menekült el a lakásából a rendőrök elől, ám a Scotland Yard ezt nem erősítette meg. A hatóságok csak annyit közöltek: továbbra is keresik a férfit, hogy tisztázzák a lakossági bejelentést.

Rausingot és amerikai állampolgárságú feleségét, Evát áprilisban kábítószer birtoklása miatt őrizetbe vette a rendőrség, jelenleg mindketten óvadék ellenében vannak szabadlábon.

A karton csomagolóanyagokat gyártó Tetra Pak vállalatbirodalmat jelenleg Rausing ugyancsak Hans keresztnevű, 82 éves édesapja irányítja. Az 5,4 milliárd fontos (1660 milliárd forint) vagyonnal rendelkező család a hetedik helyen szerepel a leggazdagabb emberek listáján, amelyet a The Sunday Times című brit lap állított össze.