Muszlimok támadtak a szarajevói melegfesztiválra

Vágólapra másolva!
Megtámadták az első szarajevői melegfesztivál résztvevőit, hat embert fejsérüléssel kellett kórházba szállítani. Muzulmán szervezetek és a muszlim média korábban a fesztivál ellen kampányolt, sérelmezve, hogy azt épp ramadán idején tartják.
Vágólapra másolva!

Erőszakba torkollott az első szarajevói melegfesztivál: a rendezvény résztvevőit több tucat fiatal támadta meg, a rendbontók és a rendőrség összecsapásában legkevesebb nyolc ember megsérült. Helyszíni tudósítások szerint több tucat fiatal arcot takaró csuklyában, "Allah akbar" felkiáltással támadt rá az utcán a négynapos fesztivál résztvevőire, kirángattak autóban tartózkodó résztvevőket is. A támadók közül egyesek hosszú szakállt viseltek.

A roham előtt becsmérlő szavakkal illették a rendezvény résztvevőit, és összecsaptak a melegek védelmére kivezényelt rendőrökkel is. Hat ember fejsérülésekkel került kórházba, a legsúlyosabban egy dán állampolgárt vertek meg, egy rendőr is megsérült.

Az incidens a fesztivál szerdai megnyitóján történt. Az elmúlt napokban a szarajevói muzulmán média a melegfesztivál ellen kampányolt, sérelmezve, hogy a rendezvényt az iszlám nagyböjt, a ramadán idején tartják. A rendezvény szervezőihez halálos fenyegetések érkeztek, a megfélemlítési kampányt pedig támogatta a média is.