Jóváhagyta a lengyel kormány a pedofilok gyógyszerezését

Vágólapra másolva!
A lengyel kormány kedden jóváhagyta azt a törvénymódosító javaslatot, amely szerint gyógyszeres kezelést kapnának a pedofilok, vegyi úton kasztrálnák őket. A vérfertőzésért és a gyerekek megrontásáért kiszabható börtönbüntetés idejét is megnövelnék.
Vágólapra másolva!

Jóváhagyta a lengyel kormány kedden azt a törvénymódosító javaslatot, amely kötelezővé tenné a gyerekek megrontásáért vagy vérfertőző viszonyért elítélt emberek gyógyszeres kezelését. A kormányülésről szóló, Varsóban kiadott közlemény szerint a büntető törvénykönyvet módosító javaslat azokat vetné alá gyógyszeres kényszerkezelésnek, akik 15 évesnél fiatalabb gyereken vagy legközelebbi hozzátartozóikon követtek el nemi erőszakot.

Az elítéltek vegyi úton történő kasztrálását a kiszabott szabadságvesztés letöltése után, de még szabadon bocsátásuk előtt hajtanák végre. A bíróság minden egyes esetben pszichiáterek, szexológusok és pszichológusok bevonásával döntene a kezelés elrendeléséről.

Donald Tusk lengyel kormányfő korábban azzal indokolta a törvénymódosítást, hogy nem az elítélteken akarnak bosszút állni, hanem a lehetséges áldozatokra leselkedő veszélyeket szeretnék a lehető legkisebbre csökkenteni.

A törvénymódosító javaslat egyúttal 3-tól 15 évig terjedő szabadságvesztésre szigorítaná a pedofil bűncselekményekért, vagy vérfertőző nemi viszonyért kiszabható, eddig 2-től 12 évig terjedő büntetési tételt. A javaslat biztos többségre számíthat a lengyel parlamentben, mert a kormánypárti többség mellett a nemzeti-konzervatív ellenzék is támogatja.

A lengyel kormány szeptember elején döntött a törvénymódosítás kezdeményezéséről, miután őrizetbe vettek egy 45 éves férfit azzal a váddal, hogy hat éven át rendszeresen megerőszakolta jelenleg 21 éves lányát, aki két gyermeket is szült neki. Az eset mélyen megrázta a lengyel közvéleményt.