Apját mentette az atom-tengeralattjáró hőse

Vágólapra másolva!
Megmentette apját, és másokat is megpróbált kihozni egy orosz hajóépítő munkás a szombaton balesetet szenvedett orosz tengeralattjárón. Végül ő is meghalt. Az atommeghajtású Nyerpán a tűzoltórendszer árasztotta el freonnal a legénységi kajütöt, 20 ember vesztette életét. A túlélők szerint mindenkinek volt oxigénmaszkja, de sokan nem vették fel időben.
Vágólapra másolva!

Kétszer is freongáz került a legénységi kajütbe - állítják a Nyerpa orosz atom-tengeralattjárón történt baleset túlélői. Előbb a vélt tűz miatt eresztette be az oltásra szánt freonadagot a tűzoltóberendezés, majd a torpedórekeszbe való adag is odakerült. A próbaúton lévő tengeralattjárón történt balesetben 20 ember halt meg, 21-en megsérültek.

A Komszomolszkaja Pravdának nyilatkozó túlélők szerint mindenkinek volt oxigénmaszkja, és a tűzoltó rendszer - pár másodperces késéssel - hangjelzést is adott. A rangidős tiszt parancsot adott a maszkok felvételére, de volt, aki így is telibe kapta a gázt, és azonnal elkábult, mások gyakorlat híján nem tudták elég gyorsan felvenni. Egyesek azonban odébb tették a maszkokat, hogy ne legyen útban, amikor pihenni tértek a műszak után.

Az egyik hajógyári munkás, a 25 éves Alekszandr Nyezsurov apjával, Vlagyimirral együtt vett részt a hajó próbaútján. A fiú idejében felvette a maszkot, és apja keresésére indult. Mikor eszméletlen állapotban megtalálta, ráadta saját maszkját és felvonszolta egy szinttel feljebb, majd újra lement másokat menteni, de közben életét vesztette. Apja a fokinói kórház intenzív osztályán van súlyos fagyási sérülésekkel.