Lövések ijesztették meg a grúz és a lengyel elnököt

Vágólapra másolva!
Visszafordult a Dél-Oszétiához közeledő grúz és lengyel államfő, miután a Grúziához tartozó szakadár terület határán lövések dördültek. Az egyelőre nem világos, ki lövöldözött. Az augusztusi orosz-grúz harcokat lezáró tűzszünet megkötése óta több más hasonló incidens történt.
Vágólapra másolva!

A grúz és a lengyel elnök azt állítja, hogy orosz katonák lövéseket adtak le, amikor az őket szállító konvoj Dél-Oszétiához közeledett. Mihail Szaakasvili grúz és Lech Kaczynski lengyel államfő az augusztusi grúz-orosz harcok áldozatait akarta meglátogatni a térségben.

A lövések leadása után az őket szállító konvoj visszafordult. Kaczynski szerint nem volt egyértelmű, hogy a lövések rájuk irányultak vagy pedig a levegőbe adták le őket. Az incidensben nem sérült meg senki.

A dél-oszét hatóságok és az orosz hadsereg részéről is tagadják ugyanakkor, hogy közük lenne az incidenshez - derül ki a BBC összefoglalójából.

Augusztusban háború tört ki Oroszország és Grúzia között a terület ellenőrzése miatt. Mindkét fél egymást vádolta a konfliktus kirobbantásával. A harcokat lezáó túzszünet óta más hasonló incidensek is voltak, ezekért szintén a másikat okolják a felek.