103-mal hajtott az ötvenes táblánál Csáky Pál

Vágólapra másolva!
Csáky Pált, a Magyar Koalíció Pártjának elnökét súlyos gyorshajtáson érték rendőrök Rimaszombatnál szombaton. A szlovákiai magyar pártvezető ötvenes táblánál 103 kilométeres óránkénti sebességgel robogott, de a rendőrök lefülelték. Egy tévéstáb is tanúja volt, ahogy Csáky - élve mentelmi jogával - büntetlenül tovahajtott.
Vágólapra másolva!

Gyorshajtáson kapták szombaton délután Csáky Pált, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnökét Közép-Szlovákiában. A Joj szlovák kereskedelmi televízió szerint Csáky Pál óránkénti 103 kilométeres sebességgel hajtott egy olyan útszakaszon, ahol csupán 50-nel mehetett volna.

Az eset Rimaszombat közelében történt. A Joj televízió stábja azért volt a helyszínen, mert éppen riportot készített a szombati közúti ellenőrzésekről. Csáky Pál igazolta magát a rendőröknek, de élt képviselői mentelmi jogával és büntetlenül tovább hajtott. A helyszínen lévő újságírókkal a televízió szerint nem állt szóba.

Dunajsky Éva, az MKP szóvivője szerint Csáky Pál egyik rendezvényről egy másikra sietett, és nem vette észre a sebességkorlátozó táblát. "Nagyon sajnáljuk. Elnézést kérünk az esetért" - közölte a szóvivő.

Egy mentelmi joggal nem rendelkező autós az ilyen szabálysértésért 400 eurós büntetést fizetne - mondta Petra Babulicová, a besztercebányai rendőrség szóvivője.