Megduplázták számlakötelezettség nélküli napidíjukat a brit képviselők

Vágólapra másolva!
Majdnem kétszeresére, 4800 fontról 9125 fontra emelték a számlakötelezettség nélkül elszámolható kiküldetési napidíjukat a londoni alsóház képviselői. Az elmúlt hetekben a költségtérítési visszaéléseikről szóló botrányokkal volt tele a sajtó.
Vágólapra másolva!

Az eddigi összegnek csaknem a kétszeresére emelték számlakötelezettség nélkül elszámolható kiküldetési napidíjukat a londoni alsóház képviselői, akiknek költségtérítési visszaéléseit alig néhány hete leplezte le a brit sajtó. A cikkek az utóbbi évtizedek legnagyobb belpolitikai botrányát kavarták a szigetországban.

A Daily Telegraph keddi írása szerint a törvényhozók a költségigénylési üggyel kapcsolatos "közfelháborodást figyelmen kívül hagyva" 4800 fontról 9125 fontra emelték azt az éves összeghatárt, amelyet hivatalosnak minősített utazásaik költségei után, "bemondásra" visszaigényelhetnek.

A Daily Telegraph májusban kezdte szisztematikusan közölni azt a kimutatást, hogy melyik képviselő, milyen dolgokat vásárolt vagy csináltatott meg saját otthonában az adófizetők pénzén. Volt aki helikopter-leszállóhelyet, más tavi kacsaházat építtetett, de akadt, aki gyeptrágyázást, lakásfelújításokat, vagy épp pornókazetta-kölcsönzést finanszírozott közpénzből.