Harry herceg belopta magát a New York-iak szívébe

Vágólapra másolva!
Saját üzenettel, saját koszorút helyezett el az első hivatalos amerikai útján járó Harry herceg pénteken a Ground Zerónál. A World Trade Center helyén találkozott túlélő tűzoltókkal és férjét elvesztett asszonnyal is. Végig nagyon szimpatikusan viselkedett, a Daily Mail szerint több hercegi tabut is megdöntött. Útjára elkísérhette egy veterán afganisztáni bajtársa is, aki fél lábát elvesztette egy akna miatt a háborúban.
Vágólapra másolva!

Harry herceg meglátogatta a 2001. szeptember 11-i merényletekben megsemmisült World Trade Center helyét, az úgynevezett Ground Zerót pénteken - írja a brit Daily Mail. Harry megkoszorúzta a jelenlegi építési terület kerítését, és néma főhajtással emlékezett az áldozatokra. Ezután találkozott olyan New York-i tűzoltókkal, akik részt vettek a nyolc évvel ezelőtti mentési munkálatokban.

A kerítésre helyezett koszorúra a brit herceg saját kézzel írt üzenetet: "Tisztelettel azok emlékére, akik 2001. szeptember 11-én vesztették életüket, és csodálattal azért a bátorságáért, amit e csodálatos város nagyszerű lakói mutattak azon a napon."

Közben sokan odagyűltek az elegáns öltönyben a Ground Zeróhoz látogató herceget megnézni. A Daily Mail szerint csak a herceg igencsak elképedt a helyszín láttán. Ezt követően találkozott David Patersonnal, New York állam kormányzójával is.

Beszélt olyanokkal is, akik elvesztették hozzátartozójukat vagy ismerősüket a terrortámadásban. A 39 éves Monica Iken, aki férjét vesztette le, elképedten beszélt Harryről. "Nagyszerű, hogy el akart jönni ide, és megmutatta, hogy az emberek még mindig törődnek egymással. Mindez tiszteletet mutat afelé az ember felé, akit annyira szerettünk, és azon a napon halt meg" - mondta a nő.

Harrynek megmutatták az épülő új tornyok terveit is. A herceget nagyon érdekelték az építészeti részletek, de azért azt is megkérdezte a Daily Mail szerint, hogy "a jelenlegi gazdasági környezet nem kedvez, így honnan fogják előteremteni a pénzt?"

Ez volt Harry első hivatalos amerikai útja, ennek ellenére szerény körülmények között, menetrendszerinti repülőjárattal utazott a tengerentúlra. A Daily Mail szerint ez radikális szakítás a királyi család hagyományaival. Mindemellett még azt a szimpatikus gesztust is megtette, hogy New York-i túrájára magával vitte a 21 éves Joe Townsendet, aki katonaként elvesztette Afganisztánban az egyik lábát, miután aknára lépett. Maga Harry herceg is szolgált Afganisztánban két hónapig, de a brit hadsereg kivonta onnan, mert veszélyt jelentett társaira ismertsége.

Harry herceg eddig leginkább botrányairól volt hírhedt. Többek között fotózták már részegen és náci egyenruhában is mutatkozott már.