Nyolc év börtön a háromszoros gyerekgyilkos anyának

Vágólapra másolva!
Három titokban született gyermekék ölte meg az a francia asszony, akit nyolc év börtönre ítéltek. Az asszony a terhességtagadás nevű elmezavarban szenvedett. Két halott gyerekét le is fagyasztotta.
Vágólapra másolva!

Nyolc év börtönbüntetésre ítélte a francia bíróság Véronique Courjault-t , aki négy év alatt három titokban megszült gyermekét ölte meg - írja az ABC News. Véronique Courjault a 2002-ben és 2003-ban született gyermekeit megfojtotta és lefagyasztotta. A holttestekre férje, a gyermekek apja, talált rá 2006 nyarán lakásuk mélyhűtőjében Szöulban, ahol kiküldetésben élt a család.

A férj, aki nem tudott a gyilkosságokról és azt sem vette észre, hogy felesége terhes volt, azonnal feljelentést tett. A nyomozás során az asszony bevallotta, hogy 1999-ben Franciaországban is világra hozott titokban egy gyermeket, akit szintén megfojtott, majd később a családi kandallóban elégetett.

"Csak annyit akarok mondani, hogy tudom, hogy megöltem a gyerekeimet. Ez tény, ami mindig is velem marad" - mondta a tárgyaláson Véronique Courjault. Az ügy orvosszakértői szerint az asszony a "terhességtagadás" nevű elmezavarban szenvedett, ezért nem érzett semmilyen felelősséget a gyerekek iránt.