Vágólapra másolva!
A Budapesten halálra késelt új-zélandi triatlonversenyző ügyéről több külföldi lap is beszámolt, miután kedden elfogták a sportoló feltételezett gyilkosát. Egy kínai lapot az érdekelt, hogy a magyar kormány biztosan bevezeti a bankadót, Szlovéniában pedig az első látogatására érkező Schmitt Pál államfőt várják - hírek Magyarországról a nagyvilágban.
Vágólapra másolva!

Elfogták annak az új-zélandi - ecuadori triatlonversenyzőnek a feltételezett gyilkosát, akit hétvégén Budapesten késeltek meg - a magyar rendőrség keddi bejelentéséről több lap is beszámolt, így új-zélandi online portálok, mint a New Zealand Herald, illetve Radio New Zealand. Részletesen ismertetik, hogy a Budapesten megrendezett triatlon-világbajnokságon résztvevő, 48 éves John White Warwickot többször is megszúrta a gyanúsított. Az egyik beszámolóban megszólalt a megölt triatlonos veje, aki szerint nehéz elfogadni, hogy apósa így vesztette életét.

A China Post arról számolt be, mit mondott Varga Mihály, a Miniszterelnökség államtitkára hétfő reggel a Magyar Televízióban. Mint írják, a politikus szerint Magyarországnak be kell vezetnie a bankadót, mert csak így tudja szinten tartani a költségvetési hiányt. "A bankadó nélkül nem tudjuk teljesíteni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val szemben vállalt kötelezettséget, miszerint a költségvetési hiány 3,8 százalék alatt marad" - idézi Vargát a kínai lap.

Hivatalos látogatásra érkezik Szlovéniába szerdán Schmitt Pál köztársasági elnök - a diplomáciai eseményt a Slovenian Press Agency harangozza be. Mint írják, elsősorban a nemzetiségi kérdések kerülhetnek szóba a találkozón, amely az augusztusban hivatalba lépő magyar államfő első körútjának következő állomása.

Egy a romák franciaországi kitoloncolásáról készült összeállításába bekerült a Sky.com egyik blogja is, amelyben megemlítik: különös, hogy pont Nicolas Sarkozy akarja kiutasítani az országból a romákat, mikor ő maga is egy magyar bevándorló fia.