Vágólapra másolva!
A dalai láma a modern technikát használja, hogy terjessze tudását Magyarországon, Hajdu Szabolcs filmje versenyez majd az Oscar-díjért, a magyar kormány hajlandó három százalék alá nyomni az államháztartási hiányt, a hét receptje a túrós csusza - hírek Magyarországról a nagyvilágban.
Vágólapra másolva!

Minden jegy elkelt a dalai láma előadására, amelyet szeptember 18-án a Papp László Budapest Sportarénában tart majd, a szervezők email-fiókját szinte eltömik a további jegyekért könyörgő érdeklődők - írja az Open Press hírügynökség oldala a tibeti szellemi vezető közelgő magyarországi látogatásáról. A szervezők az online újság hírében eldicsekednek arról is, hogy élőben közvetítik majd a dalai láma beszédét, amelyet így a stadionon kívül is megismerhetnek majd az emberek. A világ időzónáira való tekintettel pedig később is látható lesz majd az adás, amelyet hat nyelvre lefordítanak majd. A dalai láma magyarországi látogatásával foglalkozik a Tibetcustom.com is.

A legtöbb magyarországgal foglalkozó hír - például a Financial Times-é - Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdai bejelentésével foglalkozik, amelyben megígérte, hogy a magyar kormány jövőre tartani fogja a 3 százalékos államháztartási hiányt. minderről bővebben itt olvashat.

A Hollywood Reporter arról ad hírt, hogy a magyar bizottság Hajdu Szabolcs Bibliothéque Pascal című filmjét jelöli a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjra. A magyar-német koprodukcióban készült film a rendező ötödik egész estés mozija - írja a lap.

A BBC a fájlcserélés elleni rendőrségi fellépéssel kapcsolatban említi meg Magyarországot. A hír szerint a rendőrség Európa-szerte összesen 48 helyen csapott le összehangoltan - olyan országokban, mint Nagy-Britannia, Hollandia, Csehország és Magyarország.

A délkelet-európai államokat érintő uniós hírekre specializálódott WAZ arról ír, hogy Magyarország a saját dolgát nehezítette meg a 2011 januárjában kezdődő magyar EU-elnökségre való felkészülésben, amiért lecserélte uniós nagykövetét. Iván Gábornak szeptember közepéig kell távoznia, utóda az eddigi horvátországi nagykövet, Györkös Péter lesz. A lap szerint bár Györkös tapasztalt diplomata, nehéz lesz átlátnia az eddig elvégzett munkát, és szinte lehetetlen lesz számára, hogy a brüsszeli diplomata körökkel ilyen rövid idő alatt megfelelő kapcsolatot alakítson ki.