Vágólapra másolva!
Nicolas Sarkozy francia elnök miatt emlegették legtöbbet Magyarországot az elmúlt napban a külföldi sajtóban, a romák kitelepítése miatt kirobbant vitában több lap fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a bevándolók ellen küzdő Sarkozy maga is bevándorlók gyereke. A legnagyobb angol bulvárlapot a latexruhában megtalált halott férfi érdekelte, és több angol lap érdekesnek találta, hogy egy magyar család tagjai sátáni arcot fedeztek fel a fürdőszobájukban.
Vágólapra másolva!

Pornósztár volt az a férfi, akit latexruhában, holtan találtak meg egy budapesti kórház parkolójában - írja a legtöbb példányban eladott angol lap, a Sun arra hivatkozva, hogy a rendőrök erről névtelen telefonhívásokból értesültek. A lap azt írja, hogy a halottkém olyan zúzódásokat talált a holttesten, amelyek arról árulkodnak, hogy a férfi egy szado-mazo filmben szerepelt, bár azt nem írják le, hogy honnan tudják mindezt. A rendőrség szerdán kiadott közleményében csak annyit írtak, hogy vizsgálják a férfi halálának körülményeit, az [origo] erről szóló cikkét itt találják.

Egy budapesti család fürdőszobájában feltűnő sátáni arc is felkeltette az angol bulvármédia figyelmét. Több lap, köztük a Female First és a Daily Express is beszámolt arról, hogy a magyar Csrefkó család fürdőszobájában az egyik csempén megjelent a sátán, és a család hiába próbálta, nem tudta eltüntetni, félelmükben pedig már nem is hasznáják a fürdőt. A csempéről képet is közöltek a lapok.

A legtöbbször a francia kitoloncolások miatt került be a hírekbe Magyarország neve. A Financial Times szerkesztőségi jegyzetéhez hasonlóan több lap is megjegyzi, hogy Nicolas Sarkozy francia elnök szájából különösen furcsán hangzanak a bevándorolók jogait nyirbáló kijelentések, hiszen maga is egy magyar bevándorló gyereke.

A francia intézkedések kapcsán a Huffington Post arról ír, hogy Magyarországon jelent meg a legdurvább formában az idegengyűlölet az elmúlt években: felidézik a kilenc áldozatot követelő romagyilkosságokat, és azt, hogy mindeközben az "idegengyűlölő" Jobbiknak köszönhetően erősen romaellenes a közhangulat az országban.