Kicsúszott gép miatt zárták le a dortmundi repteret

Vágólapra másolva!
Kicsúszott egy utasszállító repülőgép a németországi Dortmund repülőterén. A százhatvanöt utas és öt fős személyzet sértetlenül megúszta az esetet. A repülőteret lezárták, az utasokat más repterekre szállítják.  
Vágólapra másolva!

Százhatvanöt utassal és öt főnyi személyzettel a fedélzetén kicsúszott a pályáról egy utasszállító repülőgép vasárnap a németországi Dortmundban azt követően, hogy a pilóta megszakította a felszállást. Senki sem sérült meg.

Az Air Berlin fapados légitársaság szóvivője szerint a történtekben közrejátszott a havas időjárás és a gép nem megfelelő sebessége. Mint mondta, a fülkében észlelt "műszaki rendellenesség" miatt a pilóta az utolsó pillanatban határozott a felszállás megszakításáról. Az utasok a lépcsőkön hagyták el a gépet, ezután pszichológusok foglalkoztak velük.

A Boeing 737-es típusú gép a spanyolországi Las Palmasba tartott. A dortmundi repülőteret az eset után lezárták, egyelőre bizonytalan, mikor helyezik ismét üzembe. A repülőtér egyik szóvivője szerint akár késő délutánig is eltarthat a zárlat. A gépekre váró utasokat addig buszokkal a környékbeli repterekre szállítják.

Németországban az elmúlt napok rendkívül havas időjárása miatt veszélyessé vált az utazás, több repülőtérről jelentettek késéseket, járattörléseket.