Tinédzsereket lőttek le egy mexikói házibuliban

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 13 ember meghalt egy lövöldözésben, amely egy házibuli résztvevőire irányult a mexikói Ciudad Juárezben. Az áldozatok többsége tinédzser. A területet drogbandák rivális uralják, ezért Ciudad Juárez a világ egyik legveszélyesebb városa.
Vágólapra másolva!

Legalább tizenhárman - két felnőtt és 11 tinédzser - életüket vesztették a mexikói Ciudad Juárezben, miután fegyveresek helyi idő szerint vasárnap hajnalban rátörtek egy házra, ahol diákok buliztak - közölte a helyi ügyészség. A BBC online kiadása szerint nem teljesen egyértelmű, hogy a buli résztvevői közül valakinek lehettek-e kapcsolatai a helyi drogbandákhoz, amelyek miatt Ciudad Juarezt a világ egyik legveszélyesebb városa.

A szomszédok és hozzátartozók szerint a támadók hét autón érkeztek, és az utcáról kezdték el lőni a házat. Az épület előtt kezdték a lövöldözést, és miközben haladtak befelé mindenkire lőttek, aki megpróbált elmenekülni. A közbiztonsági minisztériumban egy forrás név nélkül azt közölte, hogy az áldozatok többsége diák.

A mexikói városon át vezet az egyik fő drogcsempész út az Egyesült Államokba, a terület gyakran színhelye rivális bandák harcainak. A bandák megfékezésére hatalmas rendőri erőket vetettek be, ami nem járt nagy sikerrel: tavaly több mint 7000 ember halt meg a mexikói drogkereskedelemmel összefüggő erőszakos cselekményben.