Harminc éven át molesztálta a lányát a 18 év börtönre ítélt ausztrál férfi

Vágólapra másolva!
Harminc éven át szinte naponta megerőszakolta saját lányát egy ausztrál férfi, akit hétfőn 18 év börtönre ítélt a bíróság. A lány négy gyereket szült apjának, környezetük és a hatóságok tétlenül nézték az erőszakot.
Vágólapra másolva!

Egy most 66 éves ausztrál férfi 1977-ben kezdte zaklatni akkor 13 éves lányát. Gyakran barátaik és más családtagok jelenlétében csókolgatta, ölelgette - írja a hétfői bírósági ítéletről beszámoló cikkében az ausztrál Herald Sun. A lap szerint a hatóságokat már 1978-ban értesítették a család problémáiról, miután a lány többször aludt az utcán, de nem történt semmi. Az áldozat akkor is beszélt a zaklatásról szociális munkásoknak, amikor kilenc hónapra kollégiumba került, ám apját nem tiltották el tőle.

A lány húszas éveinek közepén lett először terhes apjától, majd a következő tíz évben még három gyermeket szült. Az utolsó lánygyermek szülési komplikációk következtében meghalt. A hatóságok a haláleset, valamint az életben maradt gyermekek fejlődési és fizikai rendellenességeinek ellenére sem léptek.

Az áldozat 2002-ben értesítette a rendőrséget, de később visszavonta vallomását, mivel félt, hogy elveszíti gyerekeit. 2008 júniusában végül vallomást tett, így az igazságszolgáltatás elé kerülhetett az ügy. Hétfőn az ítéletet kimondó bíróság megrótta a hatóságokat, amiért nem fedték fel hamarabb a súlyos bűncselekményt. Az apát 22 év és öt hónap börtönre ítélték, a bíróság döntése szerint ebből legalább 18 évet le kell töltenie.