Gumicsónakot küld Oroszorszország a gátszakadással küzdő lengyeleknek

Vágólapra másolva!
Gumicsónakokat és szivattyúkat küld Oroszország az árvíz sújtotta Lengyelországnak. Lengyelországban a Visztula átszakadt gátja miatt 18 település került víz alá: a súlyosbodó helyzetben az oroszok további segítséget is adhatnak a védekezéshez.
Vágólapra másolva!

Oroszország segítséget nyújt Lengyelországnak az árvíz elleni küzdelemhez - jelentette be hétfőn az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma. Moszkva első körben egy 14 tonnás segélycsomagot küld Varsóba, de további segítségnyújtástól sem zárkózik el.

Az orosz szállítmány egyebek mellett szivattyúkat, felfújható csónakokat és mobil áramfejlesztőket tartalmaz, amellyel segíteni akarják a lengyel árvízvédelmi hatóságokat - közölte Szergej Sojgu tárcavezető. Dmitrij Medvegyev orosz elnök azt mondta, a két ország között fennálló kölcsönös segélynyújtási egyezmény alapján Oroszország kész további támogatást nyújtani.

Lengyelországban vasárnap tovább súlyosbodott az árvízhelyzet. A Visztula folyó átszakította gátját Plock közelében, a fővárostól 100 kilométernyire, elárasztva 18 települést, összesen mintegy 8000 hektárt. Az árvíz halálos áldozatainak száma időközben 15-re emelkedett.

A lengyel árvízhelyzetről részletesen itt olvashat.