Meghosszabbították a kijárási tilalmat Thaiföldön

Vágólapra másolva!
Meghosszabbították a tüntetések miatt elrendelt éjszakai kijárási tilalmat a thaiföldi hatóságok. A tilalom kedden járt volna le, és annak ellenére nyújtották meg négy nappal, hogy a korábban véres zavargások által sújtott Bangkokban már teljesen helyreállt a rend.
Vágólapra másolva!

Négy nappal meghosszabbították a kedden lejárt éjszakai kijárási tilalmat a thaiföldi hatóságok - jelentette be egy hivatalos forrás. Bangkokban és a 23 tartományban a múlt héten vezették be az intézkedést a hadsereg és a vörösinges ellenzéki tüntetők véres összecsapásai miatt.

A hosszabbításra annak ellenére került sor, hogy hétfőn a fővárosban már visszatért az élet a normális kerékvágásba. Bangkokban a tüntetők által emelt barikádokat elbontották, ismét megnyitottak a bankok és az iskolák, és újra beindult a tőzsde is.

A tüntetések március eleji kezdete és a vörösingesek táborhelyének múlt heti felszámolása között eltelt, feszült időszakban csaknem 90 ember meghalt, és mintegy 1900-an megsebesültek az erőszakos összetűzésekben.