Visszakerült a kórházba a 93 éves Gábor Zsazsa

Vágólapra másolva!
Ismét kórházba került kedden Gábor Zsazsa, a 93 éves magyar származású amerikai színésznő. A hollywoodi híresség augusztus közepén még elutasította az orvosok által tervezett műtétet, és azt hangoztatta, hogy élete hátralévő részét otthonában kívánja eltölteni.
Vágólapra másolva!

A magyar származású hollywoodi híresség szóvivője elmondta, hogy Gábor Zsazsát helyi idő szerint kedden szállították kórházba, miután férje Frederic von Anhalt riasztotta a mentőket. Állapota azóta stabilizálódott - mondta John Blanchette szóvivő. Az orvosok szerint a színésznőt most néhány napig megfigyelés alatt tartják, és több vizsgálatot kívánnak elvégezni.

A 93 éves színésznő augusztus közepén már kórházban volt, de onnan hazaengedték, miután felső testéből két vérrögöt távolítottak el. Az orvosok még egy májműtétet is javasoltak, a művésznő és férje azonban úgy döntött, hogy erre már nem vállalkoznak. Gábor Zsazsa - akinek előzőleg feladták az utolsó kenetet - akkor azt hangoztatta, hogy élete hátralévő részét otthonában kívánja eltölteni.

Az egykori sztárt ezt megelőzően július 17-én szállították a Los Angeles nyugati részén fekvő Ronald Reagan egyetemi klinikára, miután tévénézés közben kizuhant az ágyából, és eltörte a csípőjét. Nem sokkal később sikeres, három és fél órás csípőprotézis-műtétet hajtottak végre rajta, ám állapota leromlott a beavatkozás után. Kiderült, az eséskor a fejét is beütötte és agyrázkódást szenvedett. Az orvosok szerint a műtét közben szélütést is kaphatott.