Ketten meghaltak a szerbiai földrengésben

Vágólapra másolva!
Földrengés történt szerda hajnalban Szerbiában, a hatóságok szerint legkevesebb ketten meghaltak és ötvenen megsérültek. A rengés központja Belgrádtól 175 kilométerre délre volt.
Vágólapra másolva!

Legalább két halálos és ötven sérült áldozata van a szerda hajnali szerbiai földrengésnek - közölte Ivica Dacic belügyminiszter a Tanjug hírügynökség szerint. Az AFP hírügynökség jelentése szerint a két halott egy középkorú házaspár volt, akik otthonukban vesztették életüket.

Az 1 óra 56 perckor történt rengés középpontja a Belgrádtól 175 kilométerre délre fekvő Kraljevo városának közelében, attól 10 kilométerrel északra volt. Erőssége nem 5,4-es, amint először közölték, hanem 5,6-os volt, a szerbiai földrengéstani intézet szerint.

Négy kisebb rengés követte, mind 3-as erősség körüliek. A 70 ezer lakosú Kraljevóban súlyos károk keletkeztek. Érezni lehetett az első nagy rengést az egész országban. Több városban az emberek ijedtükben kiszaladtak az utcára. A halálesetek és a sérülések mind Kraljevo környékén történtek. A sérülteket a városi klinikára szállították.