Átokkal válaszolnak a rájuk kivetett adókra a román boszorkányok

Vágólapra másolva!
Zúgolódnak a romániai boszorkányok a kormány új adótörvénye miatt, amely megadóztatná a jövedelmüket. Egyesek átkokkal és varázslatokkal fenyegetik a kormányt, amiért az megadóztatja őket, amikor szerintük amúgy is keveset keresnek.
Vágólapra másolva!

Átokkal és varázslatokkal fenyegetik a román kormányt azok a romániai boszorkányok, akik ellenzik azt az újonnan hatályba lépett adótörvényt, amely miatt mostantól nekik is jövedelmi adót kell fizetniük - írja a brit Independent. A lap szerint korábban az olyan kevésbé meghatározó foglalkozások, mint a boszorkány, vagy az asztrológus nem voltak külön megemlítve a román munkaszabályzatban. A lap szerint ezt a hiányosságot az ilyen szakmákban dolgozók arra használták, hogy elkerüljék az adófizetést.

Több boszorkány mérgező mandragórákat hajított a Dunába, hogy ezzel átkozza meg a román hivatalnokokat. "Miből kellene adóznunk, ha alig keresünk valamit?" - kérdezte az Independent szerint egy Alisia nevű boszorkány. Egy másik boszorkány macskaürülékkel és halott kutyával tervez varázslatot idézni. "Minket akarnak arra használni, hogy ezt az országot kivezessék a válságból, amikor miattuk kerültünk bele?" - mondta a boszorkány a lapnak, és hozzátette, hogy az átkai mindig működnek.

Nem csak kritikus hangokat lehet azonban hallani: több boszorkány is azért dicsérte a törvényt, mert hivatalos elismerést ad nekik. "Boldog vagyok, hogy legálisak vagyunk" - idézett egy másik boszorkányt a Telegraph.

Az új törvény miatt a kérdéses szakmák képviselőinek, bármelyik más egyéni vállalkozóhoz hasonlóan 16 százalékos jövedelmi adót és járulékokat kell fizetniük. Az Independent szerint azonban nehéz lesz beszedni az adót például a boszorkányoktól, akik a fizetésüket készpénzben kapják, és viszonylag kis összegekben.