Rehabilitációs klinikára szállítják a fejbe lőtt arizonai képviselőnőt

Vágólapra másolva!
Másfél héttel azután, hogy fejbe lőtték, szerdán felkelt az ágyából és megtette első lépéseit Gabrielle Giffords - közölték az amerikai képviselőnő kezelőorvosai. Pénteken átszállítják egy  rehabilitációs központba.
Vágólapra másolva!

A család közlése szerint pénteken egy rehabilitációs központba szállítják Gabrielle Giffords arizonai kongresszusi képviselőt, akit január 8-án egy tucsoni pártrendezvényen lőtt fejbe egy ámokfutó. Az orvosai szerint annyira stabilizálódott a számos műtéten átesett képviselő állapota, hogy az elszállítás már nem jár veszéllyel.

"Nagyon bizakodó vagyok a felépülést illetően" - közölte a képviselőnő férje, Mark Kelly űrhajós, a felesége irodája által kiadott közleményben. A választott rehabilitációs központ Houstonban van - közel férje munkahelyéhez - és állítólag híres a súlyos agyi sérülések kezelésében.
A nő anyja e-mailben közölte a család barátaival, hogy lánya már görgeti a képeket férje iPhone-ján, és elkezdte átnézni a számára küldött gyógyulás-kártyákat is - számol be a BBC.

Gabrielle Giffordsot, 18 másik emberrel együtt, január 8-án egy tucsoni pártrendezvényen lőtte meg egy ámokfutó. A sebesültek közül hatan életüket vesztették. A 40 éves demokratapárti arizonai politikust a merényletet követően életveszélyes állapotban szállították a tucsoni egyetemi klinikára. Az első orvosi diagnózisok még nagyon borúlátóak voltak, hiszen a lövés hátulról érte Giffords fejét és a baloldali agyféltekén áthatolva távozott a koponyából. A támadó, Jared Lee Loughner és segítője ellen szerdán emelt vádat egy arizonai szövetségi bíróság.