Rendőrök ölték meg Mexikó egyik legnagyobb hatalmú drogbáróját

Vágólapra másolva!
Kedden lőtték le a rendőrök egy mexikói kisvárosban az egyik legismertebb drogbárót, a 44 éves Luis Humberto Peralta Hernandezt. A Keselyű becenévre hallgató Peralta a Juárez-kartell egyik vezetője volt.
Vágólapra másolva!

A mexikói rendőrség tűzharcban végzett a mexikói drogkartellek egyik legismertebb tagjával Chihuahua megyében kedden - írja honlapján a BBC. A 44 éves Luis Humberto Peralta Hernandez halálát csak csütörtökön jelentették a hatóságok. A Keselyű gúnynevű férfinál a rendőrségi tájékoztatás szerint hamis személyigazolvány volt, három társát elfogták.

Peralta a mexikói Juárez-kartell egyik vezetője volt, a hatóságok több mint száz gyilkossági ügy kapcsán nyomoztak utána. Egyes híresztelések szerint Peralta az állami ügyészség alkalmazásában állt kilenc éven át, így lehetősége volt eltussolni az ellene folyó gyilkossági ügyeket.

A rendőrség szerint a Juárez-kartell áll az elmúlt időszak kivégzései és lefejezései mögött Ciudad Juárez városában. 2006 óta több mint 34 ezer, kábítószerhez köthető gyilkosság történt Mexikóban, ebből 3 ezer 2010-ben, Ciudad Juárezben.