Elindultak haza a Lengyelországban balesetet szenvedett gyerekek

Namyslów, 2011. május 21.
balesetet szenvedett magyar iskolásokat szállító autóbusz, 451-es út, Lengyelország, buszbaleset, iskolások
Vágólapra másolva!
Elindultak Magyarországra a buszbalesetet szenvedett gyerekek és kísérőik Lengyelországból - mondta a Független Hírügynökségnek Gyurkovics Balázsné, a kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatónője. Még három magyar tanuló van kórházban a szombati baleset sérültjei közül, de az a kislány súlyosabb állapotban van, akin műtétet kellett végrehajtani - közölte Varga Szabolcs varsói konzul.
Vágólapra másolva!

Hazaindultak Magyarországra a kerekegyházi gyerekek és kísérőik a lengyelországi Wolczynból, ahol szombaton szenvedtek buszbalesetet. Szombaton még öt sérült volt kórházban, ám időközben kettőt kiengedtek - mondta a konzul. A még kórházban ápolt három sérült gyerek közül kettőnek teljesen kielégítő az állapota, egy kislányon viszont szombaton nyolcórás komplikált műtétet hajtottak végre, sok vért kellett neki adni, de remélhetőleg ő is hamarosan felépül - közölte Varga Szabolcs.

Megérkeztek Wolczynba - ahol a magyar iskolások egy nemzetközi táborban vettek részt az európai uniós Comenius-program keretében - a kórházban ápolt gyerekek szülei és családtagjai, továbbá a kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatónője, illetve a város polgármestere. Ők addig maradnak a helyszínen, amíg a még kórházban lévő gyerekeket is haza lehet hozni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium autóbuszt indít a még tovább Lengyelországban maradó gyerekekért.

A kerekegyházi általános iskola tanulóit szállító autóbusz szombat délelőtt az opolei vajdaságban, Namyslów város közelében szenvedett balesetet. A magyar mikrobuszban 10 hetedik osztályos gyerek utazott 5 felnőtt kísérővel (a balesetről itt olvashat). A rendőrségi vizsgálat folyamatban van. A magyar busz valószínűleg defektet kapott, és oldalával egy szembejövő kamionnak ütközött. A balesetben 12-en sérültek meg, három gyerek súlyosabban.

Forrás: MTI/PAP/Krzysztof Swiderski
Rendőr helyszínel a balesetnél