Októberben lesz a szombaton elmaradt világvége egy vallásvezető szerint

Vágólapra másolva!
Napokig nem látták Harold Campinget, aki téves világvége-jóslatot adott meg szombatra, de a 89 éves férfi előkerült, és közölte, hogy tévedett a számításaival, és a világvége 2011. október 21-én lesz.
Vágólapra másolva!

Bocsánatot kért tévedésért egy amerikai vallásvezető, aki szombatra hirdetett világvégét - írja a BBC brit közszolgálati médium. A 89 éves férfi a bocsánatkérés után közölte, hogy a világvége így sem marad el, és várhatóan 2011. október 21-én következik be. A férfi jóslata szerint május 21-én egy óriás földrengés pusztította volna el a világot, és csak az igaz hívők juthattak volna a mennybe. Camping jóslatainak részleteiről, és arról, hogyan számította ki a világvége napját itt olvashat bővebben.

Harold Camping a meghiúsult jóslat után jó darabig nem mutatkozott, majd hétfőn saját rádiójában beszélt az esetről, ahol válaszolt az újságírók kérdéseire is. Elmondta, hogy miután nem következett be a világvége "pocsékul" érezte magát, és feleségével egy hotelban keresett menedéket. "Olyan volt, mintha arcon csaptak volna" - mondta.

Camping rádiója több millió dollárt költött arra, hogy az emberek tudtára juttassa a vallásvezető jóslatát, ehhez elfogadta hívei adományait is. Arra kérdésre, hogy mi lesz most azokkal az emberekkel, akik fölöslegesen adták neki megtakarításaikat azt válaszolta, hogy az emberek képesek lesznek megbirkózni a problémáikkal.

"Még alig lábaltunk ki a gazdasági válságból. Sokan elvesztették a munkájukat, van aki a házát is elvesztett, és valahogy mindannyian túlélték. Nem azzal foglalkozunk, hogy pénzügyi tanácsokat adjunk az embereknek. A mi dolgunk az, hogy megmutassuk az embereknek, hogy van valaki, akihez fordulhatnak, és ez a valaki Isten."