Tizenkét év börtönt kapott a korábbi egyiptomi belügyminiszter

Vágólapra másolva!
Pénzmosásért és törvénytelen meggazdagodásért 12 év börtönt kapott Hoszni Mubarak korábbi belügyminisztere. Habib el-Adli volt az első politikai vezető, akit bíróság elé állítottak a Mubarak-éra alatt elkövetett bűneiért, ha bebizonyosodik, hogy valóban a tüntető tömegbe lövetett, halálra is ítélhetik.
Vágólapra másolva!

Pénzmosásért és törvénytelen meggazdagodásért összesen 12 év börtönt kapott a korábbi egyiptomi belügyminiszter - írja a brit BBC. Habib el-Adli korábban az egyiptomi biztonsági szolgálat vezetéséért is felelt, ezért kulcspozícióban volt Hoszni Mubarak februárban megbukott rezsimjében. A Mubarak-érában fontos szerepet betöltő politikusok közül el-Adli volt az első, akit bíróság elé állítottak.

A volt belügyminiszter ellen egy másik tárgyalás is folyamatban van, a vád szerint a politikus több alkalommal is a tüntető tömegbe lövetett. Ha a vádak bebizonyosodnak, el-Adlit halálra is ítélhetik. A téli tüntetések 18 napja alatt 846 tüntető vesztette életét. Az egyiptomi hatóságok több mint húsz, a Mubarak-éra alatt fontos pozíciót betöltő politikust és üzletembert tartanak fogva, ők a tárgyalásukra várnak. Az [origo] cikkeit az egyiptomi forradalomról itt találja.