A lázadók központját támadta a líbiai hadsereg, egy kisfiú meghalt

Vágólapra másolva!
Szemtanúk beszámolója szerint három rakétát lőtt ki a líbiai hadsereg a felkelők központjára, Miszráta városára, a támadásban egy 13 éves gyerek meghalt, két másik pedig súlyosan megsérült.
Vágólapra másolva!

A líbiai hadsereg három rakétát lőtt ki hétfő este Miszráta kikötőváros egyik negyedére, és a támadásban egy 13 éves fiú is életét vesztette - közölte egy szemtanú. Elmondta azt is, hogy másik két gyermek súlyosan megsebesült. A rakéták két lakóházat megrongáltak.

Vasárnap hajnalban a NATO egyik légicsapásában hét polgári lakos, köztük két gyerek vesztette életét Líbia fővárosában. Háled Káim líbiai külügyminiszter-helyettes azzal vádolta a NATO-t, hogy szándékosan mért légicsapást egy kétszintes lakóházra.

Szombaton a NATO azt közölte: csütörtökön a szervezet egyik harci gépe véletlenül mért csapást a líbiai felkelőkre Brega város környék, a támadásban több felkelő életét vesztette.

A líbiai lázadók májusban foglalták el a Tripolitól 200 kilométerre keletre lévő várost. A kormányerők azóta többször is megpróbálták visszavenni Miszrátát, de a NATO légierejének csapásai miatt támadásaik rendre meghiúsultak. A NATO az ENSZ felhatalmazásával március óta hangolja össze a líbiai légtérzárlat és fegyverembargó betartására, valamint a polgári lakosság elleni támadások megakadályozására indított légicsapásokat.