Árvák elrablásával vádol több országot a líbiai hatalom

Vágólapra másolva!
A líbiai kormányban állítólag név szerint tudják, ki az a mintegy száz árva gyerek, akit a hatóságok szerint olasz, francia vagy török hajókon raboltak el Miszráta városából, a Kadhafihoz hű erők és a felkelők harcai idején.
Vágólapra másolva!

A líbiai kormány vizsgálatot indított egy miszrátai árvaház 105 lakójának állítólagos elrablása ügyében - jelentette be szerdán a szociális ügyek minisztere, Ibrahim Sarif. A líbiai hatóságok szerint a gyerekeket a felkelők kezén lévő líbiai város ellen több héttel ezelőtt végrehajtott támadások után vitték el, azóta nincs róluk hír. Sarif külföldi újságíróknak elmondta, hogy név szerinti listájuk van az 52 fiúról és 53 lányról.

"Szemtanúk elmondták, hogy látták őket egy török hajó fedélzetén, mások szerint a hajó olasz volt, megint mások szerint francia. Tudni akarjuk az igazságot, és felelősnek tartjuk ezeket az országokat a gyerekek sorsáért: nem katonákról vagy más fegyveresekről van szó" - mondta a miniszter. Hozzátette, hogy a felkelők egyik orvosa bevallotta: a gyerekeket Olaszországba vagy Franciaországba vitték.