Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar teherautón próbáltak meg becsempészni négy bevándorlót Nagy-Britanniába

Vágólapra másolva!
A brit határrendészet elfogott három vietnámi és egy iraki illegális bevándorlót, akik egy magyar rendszámú teherautó csomagterében elbújva próbáltak meg bejutni Nagy-Britanniába.
Vágólapra másolva!

Egy magyar teherautón elbújva próbált meg bejutni négy illegális bevándorló a Csalagúton keresztül Nagy-Britanniába a múlt hónapban - írja egy brit honlap. A három vietnámi és egy iraki potyautas túljutott a francia határellenőrökön, de a még Franciaország területén dolgozó brit ellenőrök elkapták őket.

A Csalagút francia oldalán dolgozó brit határrendészet speciálisan kiképzett kutyákat, a szívverést észlelő detektorokat, valamint a szén-dioxid jelenlétét kimutató készülékeket is bevet a mindennapi munka során, hogy kiszűrje az illegális bevándorlókat.

A Csatorna-alagút, vagy másnéven Csalagút egy 51,5 km hosszú vasúti alagút a La Manche csatorna alatt a Doveri-szorosnál, amely az angliai Dover melletti Folkestone-t köti össze a franciaországi Calais közelében fekvő Coquelles városával. A világ leghosszabb tengeri alagútjaként is ismert Csalagutat 1994-ben adták át.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről