Börtönbe zárták a Rupert Murdoch arcába borotvahabot nyomó támadót

Vágólapra másolva!
Hat hétre börtönbe zárták azt a férfit, aki a múlt héten borotvahabbal lefújt papírtálcát nyomott Rupert Murdoch arcába a médiamágnás brit lehallgatási botrányról szóló parlamenti meghallgatása alatt. A bíró szerint a férfi egy közérdeklődésre számot tartó bizonyítási meghallgatást zavart meg tettével.
Vágólapra másolva!

A londoni kerületi bíróság bűnösnek találta a 26 éves Jonathan May-Bowlest Rupert Murdoch médiacézár inzultálásáért - számolt be az Independent című brit napilap. A bíróság döntése értelmében a férfinak hat hetet kell börtönben töltenie, ezenfelül pedig az összesen 265 fontos eljárási díjat is meg kell fizetnie.

A bíró indoklásában elmondta, hogy a borotvahabos támadással a férfi félbeszakította Rupert Murdoch brit lehallgatási botrányról szóló parlamenti meghallgatását, amely a bíró szerint közérdeklődésre számot tartó esemény volt. Jonathan May-Bowles a múlt héten bűnösnek vallotta magát a 80 éves médiacézár elleni támadásban.

May-Bowles, művésznevén Jonnie Marbles komikus a július 19-ei, háromórás meghallgatás végén rohant oda az idősebbik Murdoch-hoz, hogy "kapzsi!" felkiáltással hozzávágja a borotvahabbal teli tányért. A támadót - akit Rupert Murdoch felesége az incidens utáni pillanatokban felpofozott - azonnal őrizetbe vették és kivezették.