Hackerek lophatták el a brit The Sun honlapját olvasók nevét és telefonszámát

Vágólapra másolva!
Pénzügyekkel és jelszavakkal összefüggő adatok nem kerültek veszélybe, a születési dátumokat, neveket és lakcímeket azonban megszerezhették a hackerek a brit The Sun honlapjának azon olvasóitól, akik a július közepi támadáskor éppen részt vettek valamilyen nyereményjátékban.
Vágólapra másolva!

Hackerek lophatták el a Sun brit napilap olvasóinak személyes adatait: köztük címüket, születési dátumukat és telefonszámukat - írja a brit Telegraph online kiadása. Erre egy hétfői levelében hívta fel az olvasók figyelmét a bulvárlapot kiadó News International cég ügyfelekért felelős igazgatója, Chris Duncan. A vállalat közlése szerint azok az olvasók lehetnek érintettek, akik a július 18-19-i hackertámadás idején részt vettek bármilyen - a honlapon meghirdetett - nyereményjátékon vagy felmérésen.

A cég, amely a brit lehallgatási botrány miatt három héttel ezelőtt megszüntetett News of the World lapot is kiadta, hangsúlyozta, hogy sem pénzügyi, sem titkos jelszavakkal összefüggő információk nem kerültek veszélybe. A támadást a Lulzsec hackercsoport vállalta magára, amely többek között célba vette már a Sonyt, a CIA-t és az Egyesült Királyság szervezett bűnözés elleni hivatalát is.

A Sun olvasóinak küldött e-mailben azt írják: "Július 19-én a Sun honlapját egy előre megszervezett támadás érte. A hackerek több személyes információt is megszerezhettek, köztük neveket, címeket, születési dátumokat és telefonszámokat." Duncan azt írja, sajnálja, hogy a cég nem tudta megelőzni a támadást, és szorosan együttműködnek a rendőrséggel.

A brit lehallgatási botrányról szóló összes [origo]-s cikket itt olvashatja.