Albumba gyűjtötte Kadhafi imádott amerikai külügyminiszter-asszonyának fotóit

Vágólapra másolva!
Egy különleges fotóalbum került elő Moammer Kadhafi líbiai vezető elfoglalt rezidenciájának mélyéről, amely minden oldalán Condoleezza Rice, korábbi amerikai külügyminiszterről készült fotókat tartalmaz. Az album meglehetősen bizarr képet fest Kadhafinak a politikusnőhöz fűződő viszonyáról: a líbiai vezér ugyanis éveken át hangoztatta, hogy rajong Rice-ért, és egyszer még gyémántgyűrűt is ajándékozott neki.
Vágólapra másolva!

Egy Condoleezza Rice, korábbi amerikai külügyminiszter fotóival megtöltött albumot találtak a lázadók Moammer Kadhafi líbiai vezető elfoglalt rezidenciáján - jelentette az AP hírügynökség. A brit Guardian szerint nem lehet tudni, hogy pontosan melyik épületben találták az albumot, de mivel Kadhafi az elmúlt években rajongva beszélt az amerikai politikusról, valószínűsíthető, hogy a személyes gyűjteményéhez tartozott.

Kadhafi 2007-ben az al-Dzsazíra arab hírtelevízióban arról beszélt, hogy rajong Rice-ért. "Támogatom az én drága fekete afrikai asszonyomat! (...) Rajongok érte, és nagyon büszke vagyok rá, ahogy hanyatt dől, és parancsokat ad az arab vezetőknek... Leezza, Leezza, Leezza, nagyon szeretem őt. Csodálom őt, és büszke vagyok rá, mert egy afrikai származású fekete nő" - mondta az interjúban.

Egy évvel később a líbiai vezető saját rezidenciáján is fogadta az akkori amerikai külügyminisztert, vacsorára hívta, és ott is Leezzának szólította - írja az AP Rice munkatársaira hivatkozva. Kadhafi még egy hatalmas gyémántgyűrűt is adott Rice-nak, amely több százezer dollárt ért. A külügyminiszter természetesen nem tarthatta meg az ajándékot, mert azt tiltják a korrupcióellenes amerikai szabályok.

Condoleezza Rice egyelőre nem kommentálta, hogy Kadhafi az ő képeit gyűjtögette otthonában. Az USA egyik külügyi szóvivője ugyanakkor bizarrnak és hátborzongatónak nevezte a hírt - írja az AP.