Leszakított egy kivetítőt a vihar egy belga fesztiválon, többen meghaltak

Vihar okozott károkat egy belgiumi szabadtéri fesztiválon, Hasselt közelében
Vágólapra másolva!
Pánik tört ki a belgiumi Pukkelpop fesztiválon, amikor a vihar miatt leszakadt egy hatalmas kivetítő, és összedőlt egy sátor. A belga média szerint többen meghaltak, de az áldozatok pontos számát egyelőre nem tudni. Az ítéletidő egész Belgiumban fennakadásokat okoz.
Vágólapra másolva!

Többen meghaltak, mintegy hetvenen pedig megsérültek csütörtökön, miután egy vihar lecsapott egy szabadtéri zenei fesztivál résztvevőire a Belgium északkeleti részén lévő Hasselt közelében - közölte a belga média.

A Derniere Heure internetes oldala szerint egy fémszerkezetes sátor összeomlása, valamint egy hatalmas kivetítő leszakadása okozta a tragédiát a Pukkelpop fesztiválon. A pánik következtében többen megsebesültek, és néhányan a leomló szerkezetek alá szorultak.

Forrás: AFP/Pino Misuraca

A BBC brit közszolgálati médium internetes beszámolója szerint ketten haltak meg a balesetben. Hilde Claes, Hasselt polgármestere egy sajtótájékoztatón két ember halálhírét erősítette meg. Egyikük a kempingben, míg másikuk a fesztivál helyszínén vesztette életét. Hugo Simons, a város rendkívüli helyzetekért felelős tisztségviselője három halálos áldozatról tett említést a VRT rádiónak. A sérültek száma hetven körül mozog, közülük 11 állapota súlyos.

A helyszínre húsz mentőautó érkezett, a könnyebb sérüléseket szerzett embereket egy közeli tornateremben látják el. A sokkos állapotba került fesztiválozókon pszichológus próbál segíteni.

A 31. Pukkelpop fesztiválra minden jegy elkelt. A meghívott előadók között szerepel Eminem, az Offspring és a Foo Fighters is. A fesztivál az első napon egyes források szerint 60 ezer látogatót vonzott, ebből mintegy 40 ezren sátoroztak a helyszínen. A kora esti koncerteket elhalasztották, egyelőre nem tudni, folytatódik-e az esemény.

A csütörtöki ítéletidő Belgium-szerte fennakadásokat okozott a közlekedésben. Több vonat a sínekre dőlt fák miatt jelentős késéssel érkezett csak a célállomásra, egyes autópálya-szakaszokat pedig elárasztott a víz. Sok városban víz alatt állnak az utcák és az aluljárók. Mons városában a felújítás alatt álló színház tetejének egy része is leomlott.