Téves riasztás miatt volt többórás vesztegzár egy amerikai légi bázison

Vágólapra másolva!
Több mint öt órára vesztegzár alá helyezték az amerikai hadsereg egyik légi támaszpontját az Egyesült Államok délnyugati részén, miután utóbb tévesnek bizonyuló riasztást kaptak egy állítólagos fegyveres behatolóról.
Vágólapra másolva!

Az Arizona állambeli Tucsonban lévő Davis-Monthan támaszponton pénteken (helyi idő szerint) 10 óra 30-tól 16 óráig minden be- és kilépést megtiltottak, miután olyan információt kaptak, hogy egy fegyveres férfit láttak belépni az egyik épületbe. Ezalatt az épületet emeletről emeletre, szobáról szobára átvizsgálták. A helyszínen végül semmilyen fegyveres személyt nem találtak, és az épületet biztonságosnak nyilvánították.

A helyi média beszámolói szerint a támaszpontra kiszálltak a rendőrség és az FBI bombakeresői és egy elit kommandós alakulat is. A riasztás miatt ugyancsak vesztegzár alá helyeztek egy közeli iskolát, a szülőket pedig felszólították, hogy ne menjenek a gyerekeikért.

A Davis-Monthan támaszpont szóvivője a sajtónak nyilatkozva azzal védte intézkedésüket, hogy reális fenyegetésként értékelték a helyzetet. A 2001. szeptember 11. terrortámadások tizedik évfordulója miatt az elmúlt hetekben szerte az Egyesült Államokban fokozták a biztonsági intézkedéseket, újabb merényletektől tartva.