Ötszázra nőtt a thaiföldi áradások áldozatainak száma

Vágólapra másolva!
Bangkok egyötöde már víz alatt van, a helyi hatóságok a csatornákon keresztül próbálják megakadályozni, hogy az ár betörjön a belvárosba. A hónapok óta tartó áradásokban eddig több mint ötszázan vesztették életüket, a károk pedig meghaladják a tízmilliárd dollárt.
Vágólapra másolva!

Ivóvíz- és élelmiszerhiány alakult ki a thaiföldi fővárosban az árvíz miatt. A hatóságok vasárnap közölték, hogy az országban már hónapok óta tartó áradások áldozatainak száma meghaladja az ötszázat, a fővárosban ugyanakkor eddig senki sem halt meg.

Az esőzések miatt megáradtak a folyók, vasárnapra a 12 millió lakosú Bangkok egyötöde víz alá került, és az ár a belvároshoz közeledik. A helyi hatóságok erősítik a homokzsákokból épített védőgátakat, a tengerbe szivattyúzzák a vizet az elöntött területekről, és csatornákon keresztül próbálják elvezetni az észak felől betörő áradatot.

Bangkokban komoly veszélyt jelent a vízbe került mérgező ipari és háztartási hulladék, illetve az elhullott állatok. Egy felmérés szerint az ország árvíz sújtotta területein egekbe szöktek az élelmiszerárak.

Országszerte hárommillió embert sújtanak az áradások, 150 ezer ember maradt fedél nélkül. A természeti katasztrófa megbénította a közlekedést, sok helyütt állnak a gyárak. Becslések szerint a thaiföldi áradások eddig 10-16 milliárd dolláros kárt okoztak a délkelet-ázsiai országnak.