Az amerikai elnök konvoja is elakadt a keleti parti hóviharban

Vágólapra másolva!
Barack Obama autókonvoja egy órát vesztegelt az óriási hóviharban, amely szerda óta sújtja az Egyesült Államok keleti partvidékét. Szerda estére a hó több amerikai nagyvárost is betakart, New York három repülőterén már több mint hatszáz járatot töröltek.
Vágólapra másolva!

Kemény hóvihar sújtja az Egyesült Államok keleti partvidékét, New Yorkban több mint harminc centis hó várható. A havazás még szerdán reggel kezdődött, estére pedig hótakaró borult az utakra. New Yorkban veszélyhelyzetet hirdetett Michael Bloomberg polgármester, és arra kérte a metropolisz lakóit, hogy lehetőleg ne menjenek ki az utcára.

Forrás: REUTERS/Jason Reed
Takarítják a havat a Fehér Ház előtt Washingtonban 2011. január 26-án éjszaka

Obama elnök épp Wisconsinból tért vissza a Fehér Házba, amikor a havazás miatt le kellett szállnia az őt szállító helikopternek, majd az amerikai elnök autókonvoja egy órát vesztegelt a csúcsforgalomban, amikor a havazás miatt teljes megállt a kocsisor.

Az amerikai meteorológiai szolgálat jelentése szerint erős széllel újabb havazás érkezik, amely várhatóan szinte ellehetetleníti majd az utazást. A három New York-i repülőtéren, a LaGuardia, a Kennedy és a Newark repülőtereken már szerdán több mint 600 járatot töröltek, Philadelphia repülőterén pedig 300-at. Washingtonban és Philadelphiában iskolákat zártak be. A washingtoniak most arra várnak, hogy a kormány nyilatkozzon a csütörtöki munkanappal kapcsolatban, ugyanis az ingázók alig tudnak bejutni a munkahelyeikre.