Felkelésre buzdította a muszlimokat utolsó üzenetében Bin Laden

Vágólapra másolva!
Üdvözölte az "arab tavaszt" halála előtt készült utolsó hangüzenetében Oszama bin Laden, aki a közel 13 perces felvételen többször is felkelésre buzdította a muszlimokat - írja a Telegraph.
Vágólapra másolva!

Az al-Kaida nyilvánosságra hozta az utolsó Oszama bin Laden által készített hangfelvételt, amelyben a terroristavezér felkelésre buzdította a muszlimokat - írja a Telegraph az amerikai hírszerzésre hivatkozva. Az al-Kaida-szimpatizánsok által olvasott fórumokon közzétett majdnem 13 perces felvételben Bin Laden dicsőítette az egyiptomi és tunéziai forradalmat, és felszólította a muszlim társadalmat, hogy használják ki a "ritka történelmi pillanatot".

Beszédében Bin Laden egy forradalmi tanács létrehozását javasolta, amely irányítaná a muszlim világon végigsöprő forradalmakat. "A késedelem a lehetőség elvesztését okozhatja, a rossz időzítés, a sietség viszont növelheti a halálos áldozatok számát. Azt hiszem, a változás szele végigsöpör majd az egész muszlim világon, ha Allah is úgy akarja" - mondta Bin Laden.

Bin Laden május eleji halála előtt kevéssel készítette a felvételt az amerikai SITE tájékoztatása szerint, amelyben a média manipulálásával vádolta meg a vezető hatalmakat. "Mire vártok?" - tette fel a költői kérdést Bin Laden. "Itt az idő, mentsétek meg magatokat és gyerekeiteket"- üzente híveinek.