Rágalmazás miatt feljelentette francia vádlóját Dominique Strauss-Kahn

Vágólapra másolva!
"Kitaláltnak" nevezte az IMF volt vezérigazgatója a francia írónő nemi erőszak kísérletéről szóló történetét, és rágalmazás miatt feljelentette a nőt. A 32 éves Tristane Banon azért perelte be Dominique Strauss-Kahnt, mert állítása szerint az IMF volt vezérigazgatója meg akarta őt erőszakolni. Strauss-Kahn ellen New Yorkban is eljárás folyik, ott egy szobalány vádolja azzal, hogy a férfi megpróbálta őt megerőszakolni.
Vágólapra másolva!

Rágalmazás miatt feljelentette Dominique Strauss-Kahn az őt nemi erőszak kísérlete miatt beperlő francia írónőt, Tristane Banont - közölte hétfőn a volt IMF-vezér ügyvédje. Henri Leclerc elmondta, hogy Strauss-Kahn még a múlt hét végén nyújtotta be a feljelentést, miután a párizsi ügyészség jelezte: előzetes eljárást indított Banon állításának kivizsgálására.

A 32 éves francia írónő azért fordult bírósághoz, mert, mint mondta, 2003-ban az IMF volt vezérigazgatója meg akarta őt erőszakolni, amikor interjút készített vele egy párizsi lakásban, ahonnan állítása szerint csak dulakodás árán tudott elszabadulni. Banon hétfőn tanúvallomást tett a párizsi rendőrségen. Strauss-Kahn "kitaláltnak" nevezte a regényírónő történetét.

A francia szocialisták korábban esélyes államfőjelöltjének számító Strauss-Kahn épp megúszni látszik egy másik hasonló eljárást az Egyesült Államokban. Ott azzal vádolják, hogy egy New York-i szállodában májusban megkísérelt megerőszakolni egy szobalányt.

A manhattani fellebbviteli bíróság múlt hét pénteken óvadék nélkül megszüntette Strauss-Kahn házi őrizetét. Az ügyészi hivatal rövid közleményében annyit tudatott, hogy "a vizsgálat folytatódik, semmilyen döntés nem született az ügyben".

Dominique Strauss-Kahnnak legközelebb július 18-án kell megjelennie a New York-i bíróság előtt.

Strauss-Kahn szövetségesei azt mondják, hogy a volt IMF-vezér visszatérhet a francia politikába, miután sikerül tisztáznia magát az ellene felhozott vádak alól.

Jean-Marie Le Guen szocialista parlamenti képviselő szerint, ha az amerikai igazságszolgáltatás rehabilitálja Dominique Strauss-Kahnt, akkor a politikus visszanyeri az emberek megbecsülését, és fel fogja vállalni a küzdelmet Franciaországban.