Beismerte egy német pap, hogy molesztált egy gyereket

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vettek egy katolikus papot a hétvégén Németországban, aki a kihallgatása során beismerte, hogy molesztált egy gyereket. A Der Spiegel hetilap szerint a papot később akarták őrizetbe venni, de az időpontot előrehozták, amikor kiderült, hogy a héten egy gyerekcsoportot kísérne egy kiránduláson.
Vágólapra másolva!

Gyermekmolesztálás gyanújával őrizetbe vett a rendőrség egy katolikus papot a hétvégén Németországban; a pap beismerő vallomást tett - közölte a helyi rendőrség. Az eset Alsó-Szászországban, Hannover közelében történt, és a Der Spiegel című hetilap honlapja számolt be róla.

A szexuális zaklatás több éve történt, a rendőrség július eleje óta nyomoz az ügyben, az áldozat anyja tett feljelentést. Eredetileg ezen a héten akarták őrizetbe venni a papot, de kiderült, hogy a héten egy gyerekcsoportot kísérne egy kiránduláson, amelyet az egyház szervez, ezért már a hétvégén bekísérték.

Egy áprilisban közzétett tanulmány szerint tavaly 180 ezerrel csökkent a katolikus egyház híveinek a száma Németországban, részben a miatt, hogy sok olyan esetre derült fény, hogy katolikus papok molesztálták a gondjukra bízott gyerekeket. 2009-ben nem egészen 130 ezer fővel csökkent a katolikus hívők száma Németországban.