Hat hónap után engedtek szabadon egy brit nőt szomáliai emberrablók

Vágólapra másolva!
Szerdán szállítják vissza Európába azt a brit nőt, akit még szeptemberben raboltak el szomáliai kalózok egy kenyai üdülőhelyről. A nő, akinek a férjét a szeptemberi támadásban megölték, azt mondta, a körülményekhez képest jól van.
Vágólapra másolva!

Szeptemberi elrablása után váltságdíj fejében szabadon engedtek egy brit nőt szomáliai emberrablók szerdán - közölte a brit Telegraph internetes kiadása. A nőt még szeptemberben rabolták el egy kenyai üdülőhelyről, a támadás során a nő férjét meggyilkolták. Judith Tebbutt összesen 192 napot töltött az emberrablók fogságában, a brit nő kiszabadulása után azt mondta: "Nagyon boldog vagyok, jó érzés újra emberek közelében lenni, elég magányos voltam az elmúlt hét hónapban."

Judith Tebbutt szabadulása előtt napvilágot látott egy videó, ahol Tebbutt a fogságban töltött időről beszélt, a videót az emberrablók készítették. A brit nő ebben arról beszélt, hogy boldog a szabadulása miatt, és nagyon várja már, hogy találkozzon fiával és lányával. "A körülményekhez képest jól vagyok, a kalózok egyáltalán nem bántottak. Háromszor voltam beteg a fogságom idején, mindháromszor azonnal kaptam gyógyszereket" - mondta Tebbutt a rövid videón.

A brit nő a videón egyáltalán nem beszélt meggyilkolt férjéről, a Telegraph szerint a szavakat az elrablói adták a szájába. A kenyai brit nagykövetség megerősítette a nő kiszabadulását, Tebbuttot szerdán először Nairobiba, majd később Nagy-Britanniába szállítják.

Tavaly ősszel szomáliai kalózok több emberrablást is végrehajottak a kenyai üdülőövezetben, egy tolószékhez kötött francia nőt is elraboltak, aki később életét vesztette a fogságban. A támadások után a kenyai hadsereg bevonult az éhínség által sújtott Szomália területére.