Spanyolország
ÉLŐ
Horvátország

Nekiment Obamának a Wikileaks alapítója

Vágólapra másolva!
Julian Assange szerint Obama minden eddigi amerikai elnöknél jobban korlátozza a szólás szabadságát, mert üldözi a Wikileakset. Pedig Assange szerint a portálnak kiszivárogtatásainak köszönhető az arab tavasz is.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai elnököt támadta videoüzenetében Julian Assange. A Wikileaks alapítójának üzenetét menedékhelyéről, Ecuador londoni nagykövetségéről közvetítették szerdán az ENSZ New York-i székházába a közgyűlés ülésszaka idején.

Assange felrótta az elnöknek, hogy annak ellenére, hogy a Közel-Keleten támogatja a szólás szabadságát, a Wikileakset üldözi amiatt, hogy kiszivárogtat diplomáciai táviratokat. Éppen ez a példa bizonyítja, hogy Obama jobban korlátozza a szólás szabadságát, mint bármely más korábbi amerikai elnök - jelentette ki Assange.

"Az egyiptomi tizenévesek, akik próbálták kimosni szemükből az amerikai könnygázt, bizonyára meglepve értesültek arról, hogy az Egyesült Államok támogatja a változást a Közel-Keleten. Ideje, hogy Obama elnök tartsa a szavát, és hogy az Egyesült Államok abbahagyja a Wikileaks üldözését" - mondta.

Assange azt állította, hogy az "arab tavasz" felkeléseit részben az ihlette, hogy a Wikileaks az arab diktátorokról is szivárogtatott ki információkat. Obama a felkeléseket a saját újraválasztási kampánya céljára használta föl - jelentette ki Assange.

Assange inget és félig megkötött nyakkendőt viselt a videón, fáradtnak látszott, és úgy tűnt, nincs teljesen jól: fekete karikák voltak a szeme alatt, és gyakran szipogott a beszéd alatt - írta a brit Guardian.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről