Boeing-727-eseket törnek darabokra Kongóban

Vágólapra másolva!
Repülőgépeket rombol szét egy új kongói légitársaság, hogy az elődje balesetei után meggyőzze az utasokat a légi közlekedés biztonságosságáról.
Vágólapra másolva!

Hat repülőgép szétrombolásával próbálja meg visszaállítani a légi közlekedésbe vetett bizalmat egy kongói légitársaság. A Fly Congo nevű céget a Hewa Bora Airways nevű légitársaságból hozták létre, miután egy 74 halálos áldozatot követelő katasztrófa után az Európai Unió az utóbbit feketelistára tette.

A légitársaság vezérigazgatója az AP hírügynökségnek azt mondta, öt Boeing-727-est és egy másik típusú repülőgépet rombolnak szét.

A cégvezető azt állítja, a légitársaság modern, karbantartott gépekkel fog üzemelni. A látványos akció mellett azért döntöttek, mert ezeket a gépeket már jó ideje nem használták. A gépek alkatrészeit újrahasznosítják majd. Megállapodtak abban is, hogy kárpótolják a tavalyi baleset áldozatainak a hozzátartozóit, akik fejenként csaknem kilencvenezer dollárt kapnak.

A Hewa Bora engedélyét a tavalyi baleset után visszavonták. A légitársaság gépeinek korábban több balesete is volt: 2008-ban például egy DC-9-es zuhant le felszállás közben Goma városánál, negyven ember meghalt.