Újra nyomoznak egy 33 éve eltűnt gyerek után New Yorkban

Etan Patz, amerikai kisfiú, akit 1979.05.25-én elraboltak
Vágólapra másolva!
Több mint három évtizeddel ezelőtt elveszett kisfiú ügyét vette elő a manhattani rendőrség. A hatévesen eltűnt Etan Patz az 1980-as években az elveszett gyerekek tragédiájának megtestesítőjévé vált az USA-ban, de sosem került elő. Most úgy vélik, egy SoHóban álló ház pincéjében találták meg a maradványait.
Vágólapra másolva!

Egy 33 éve eltűnt kisgyerek ügyét vette elő a New York-i rendőrség. Etan Patznak 1979-ben veszett nyoma Manhattanben, mielőtt felszállt volna az iskolabuszra. A hatéves kisfiú akkor ment volna először egyedül iskolába.

A New York-i rendőrség most egy manhattani ház pincéjében keres bizonyítékokat. A bűnügyi helyszínelők vérnyomok, szövetdarabok, emberi maradványok után kutatnak csütörtök reggel óta. A SoHo városrészben álló ház alig egy háztömbnyire van attól a helytől, ahol annak idején a kisfiú családja élt, és a ház útba esett az iskolabusz megállója felé.

A nyomozás újraindítását a napokban rendelte el a manhattani ügyészség, de azt nem közölték, mi áll a döntés hátterében.

A kérdéses házban annak idején egy asztalosműhely működött, amelynek gazdája a feltételezések szerint jóban volt a kisfiúval. Az AP amerikai hírügynökség úgy tudja, a rendőrséget valaki arról tájékoztatta, hogy a kisfiú maradványai a pincében lehetnek eltemetve.

Etan Patz hamar az elveszett gyerekek tragédiájának megtestesítőjévé vált az USA-ban. Az első eltűnt gyerekek között volt, akiknek a képét tejesdobozokra nyomtatták az USA-ban, de soha nem bukkantak a nyomára. A kisfiú eltűnésének napját - május 25-ét - 1983-ban Ronald Reagan elnök az elveszett gyerekek napjává nyilvánította. Szülei az eltűnése utáni években az elveszett gyerekek ügyének komoly támogatói lettek - írja a BBC.