Szükségállapotot hirdettek Floridában a Debby vihar miatt

Vágólapra másolva!
A vihar szeme még meg sem érkezett, már így is 35 ezer lakásban ment el az áram, és tornádók is kialakultak. A Miamiban működő hurrikánközpont szerint Florida északnyugati részében akár 30 centiméternyi eső is eshet.  
Vágólapra másolva!

Szükségállapotot hirdettek a közelgő Debby trópusi vihar miatt Floridában - írja internetes oldalán a CNN amerikai hírcsatorna. "A Debby súlyos fenyegetést jelent Floridára, és megköveteli, hogy gyorsan meghozzuk az elővigyázatossági intézkedéseket" - jelentette be a szövetségi állam kormányzója, Rick Scott. Egyben közölte: ha szükséges, a különböző közintézményeket, mint például az iskolákat, felhasználhatják majd a lakosok számára menedékhelyként.

A vihar szeme még meg sem érkezett a szárazföld fölé, de a vihar már most súlyos károkat okozott Floridában: mintegy 35 ezer embernél megszűnt az áramszolgáltatás, és egyes helyeken tornádók is kialakultak. A Miamiban működő hurrikánközpont szerint Florida északnyugati részében akár 30 centiméternyi eső is eshet.

A Debby miatt vasárnap már Louisiana államban is szükségállapotot hirdettek ki. A vihar miatt leállított ipari kapacitások miatt kiesett az amerikai kőolaj-kitermelés 22,7 százaléka. A földgáz esetében ez az arány 22,9 százalék. A tengeri fúrótornyok személyzetét több helyen evakuálták.