Hatalmas harc kezdődött Aleppóért

Vágólapra másolva!
Állítólag húszezer katonát küldött a szíriai kormány Aleppó alá, ahonnan a lázadókat hetek óta képtelenek kiűzni. Vasárnap rendkívül heves tűz alá vették a várost.
Vágólapra másolva!

A szíriai kormányerők vasárnap jelentős tüzérséget felvonultatva heves tűz alá vették Aleppó délnyugati negyedét, Szalaheddint. Tűzpárbaj tört ki a felkelők és a hadsereg között a város más negyedeiben is, al-Anszariban, al-Szukariban és al-Hamdánidában - jelentette a londoni székhelyű, magát az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának nevező szervezet.

A kormányerők két hete hasztalan igyekeznek Szíria második legnagyobb városából kiűzni a felkelőket, akiknek sikerült további városrészeket ellenőrzésük alá vonni.

A BBC szerint a kormány azt állítja, hogy sikerült kiűznie a lázadókat a fővárosból, Damaszkuszból, és az egész városban átvette az irányítást. Ezért szíriai katonai források szerint átcsoportosít húszezer katonát Aleppó ostromára.

Emberi jogi szervezetek becslése szerint a már tizenhét hónapja tartó vérontásban húszezer ember vesztette életét, többségük civil.