Trükkös honlapokba gabalyodott egy brit pártvezér

Vágólapra másolva!
Közvetlen kapcsolatot egyelőre nem találtak, de egyre mélyebben gabalyodik, egy tisztességtelen eszközöket használó honlap ügyébe a brit Konzervatív Párt frissen kinevezett társelnöke. A honlapok másolt tartalmakkal növelték a látogatottságot, ami ellen a Google keményen fellépett.
Vágólapra másolva!

Feketelistára tett olyan weboldalakat a Google, amelyeket a brit Shapps-család üzemeltet. Grant Shappset nemrégen nevezték ki a brit Konzervatív Párt társelnökének, de a botrányt azzal kívánja hárítani magától, hogy valójában neki nincs köze az oldalakhoz.

A Guardian szerint nem használhatnak Google-szolgáltatásokat, és a keresési listán is a végére sorolták a Shapps-család legalább tizenkilenc oldalból álló hálózatát (például howto-findhappiness.com vagyis hogyan legyünk boldogok, és meaning-of-dreams.com azaz az álmok jelentése).

Az oldalak azért verték ki a biztosítékot a Google-nál, mert tisztességtelen eszközökkel próbálták javítani a találati hatékonyságot. Más oldalakról szerzett tartalmakat másoltak be a sajátjaikba, hogy ezzel előbbre kerüljenek a Google listáján. A jobb találati adatokból aztán több reklámbevételük származott.

A hálózatot Grant Shapp felesége, nővére és 75 éves anyja nevén üzemeltetik. A Guardian a héten írta meg, hogy a hálózatba tartozó Howtocorp nevű oldalt és az azáltal forgalmazott szoftvert vizsgálja a Google. Grant Shapps azt nyilatkozta, hogy az oldal teljesen függetlenül fut tőle, mert 2008-ban átadta a feleségének.

A brit lap szerint a politikus neve valóban nem szerepel egy céges papíron sem, ugyanakkor a hálózatnak helyet biztosító szerver ugyanaz, mint amelyet az ő képviselői honlapja és több kampányhonlap is használ.