Szárazdajka lett egy Afganisztánban szolgáló lengyel egység

Vágólapra másolva!
Pokolgépnek hitték, de egy csecsemő volt abban a csomagban, amelyet az út mellett találtak az Afganisztán Ghazni tartományában szolgáló lengyel katonák. Bevitték a tábori kórházba, de nem volt megfelelő felszerelés az ellátására, így kiküldtek egy szakaszt cuclit vásárolni.
Vágólapra másolva!

Szokatlan feladatot kapott a minap a lengyel hadsereg egyik, Afganisztánban szolgáló szakasza. Sürgősen tejet és cumit kellett vásárolniuk. Először azt hitték, hogy viccelnek velük, de kiderült, hogy egy kétnapos csecsemőnek volt ezekre szüksége. A gyereket a Ghazni tartományban szolgáló lengyel katonák találták az út mellett, több kilométerre a lakott területtől - jelentette az afganisztáni többnemzetiségű biztonsági erők (ISAF) honlapja.

A lengyel katonák éppen járőröztek, amikor egy csomagra figyeltek fel az út mellett. Megálltak, hogy megvizsgálják, mert félő volt, hogy esetleg rögtönzött robbanószerkezet lesz, de helyette egy csecsemőt találtak a törülközőbe csavarva. "Nagyon meglepődtünk" - közölte Krzysztof Kalwak járőrparancsnok.

A kislányt azonnal megvizsgálta a felcser, majd a lengyel katonák tábori kórházába vitték. Itt még soha nem kezeltek csecsemőt, de kiderült, hogy a kislány jó egészségi állapotban volt. Polának nevezték el Lengyelország után, majd, mivel ilyen esetekre nem voltak felkészülve, utasították az egyik szakaszt a szükséges felszerelések - a tej és a cumi - beszerzésére.

A katonák végül értesítették a helyi tartományi hatóságokat, és ellátása után a csecsemőt a Ghazni tartományi kórházba szállították.